MAKARON (KONJAC) TYPU NOODLE W KSZTAŁCIE RYŻU BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS
11,37 zł




2281 w magazynie
Opis
SKŁADNIKI
woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron ryżowy konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 4 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ, OWIES i SIARCZYNY
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Sposób przygotowania I: Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób przygotowania II : Gotować minutę, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób przygotowania III : Smażyć przez minutę na patelni, dodać do ulubionej potrawy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2 dni
Szczegóły produktu
Informacje dodatkowe
Waga | 0,41 kg |
---|---|
Marka | |
Tagi | |
Jednostka | |
Masa netto (g) | |
Objętość brutto (ml) | |
Kraj pochodzenia składników | |
Masa brutto [kg] |
Opinie (0)
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.