MĄKA LNIANA ZŁOTA PEŁNOTŁUSTA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO QLINAR
19,39 zł
Brak w magazynie
Opis
SKŁADNIKI
prażone, mielone nasiona lnu złotego*. (*certyfikowanySKŁADNIKI ekologiczny)
OPIS
Może służyć jako dodatek do pieczenia chleba, ciastek, naleśników, panierka do drobiu, RYB i warzyw.
Produkt o niskej zawartości węglowodanów. Idealny składnik diety keto.
Przepis na lniane chipsy keto:
** dodaj 5-10 g przypraw (tymianek, kminek, lubczyk, papryka w proszku itp.) jednocześnie o tyle samo zmniejszając ilość Mąki
Sposób wykonania:
1. WszystkieSKŁADNIKI wsypać do miski
2. Mieszać i ugniatać ciasto rękoma, aż przestanie przylegać do palców
3. Uformować placek o grubości 3 mm i wyciąć szklanką kółka
4. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć wycięte kółka
5. Piec w 170°C przez 20 minut, odwrócić chipsy na drugą stronę i piec dalsze 10 minut
6. Po ostudzeniu przechowywać w papierowej torbie
Otrzymane chipsy zawierają:
– 45 % tłuszczu
– 25 % błonnika
– 18 % białka
– i tylko 1 % węglowodanów przyswajalnych!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 2087 kJ/497 kcal
Tłuszcz: 38,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
Węglowodany: 0,9 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 30,1 g
Białko: 22,6 g
Sól: 0,14 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły produktu
Informacje dodatkowe
Waga | 0,54 kg |
---|---|
Marka | |
Tagi | |
Jednostka | |
Masa netto (g) | |
Objętość brutto (ml) | |
Kraj pochodzenia składników | |
Masa brutto [kg] |
Opinie (0)
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.