ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI W PROSZKU BIO 30 g – BIOVEGAN
Pierwotna cena wynosiła: 8,96 zł.6,90 złAktualna cena wynosi: 6,90 zł.
Poprzednia najniższa cena: 6,90 zł.
353 w magazynie
Opis
SKŁADNIKI
pełnoziarniste produkty przemiału ŻYTA*, kultury starterowe (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Wystarcza na uzyskanie 2 chlebów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Dokładnie wymieszać wszystkie sucheSKŁADNIKI. Dodać 750 ml letniej wody i ugniatać przez 5 minut. Przykryć i odstawić na 60 minut w ciepłe miejsce.
Następnie zagnieść ponownie ciasto, przekroić na pół i umieścić w 2 wysmarowanych formach do chleba na 30 minut. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza (termoobieg) lub 200 stopni Celsjusza (góra-dół). Umieścić chleb z miseczką wody w piekarniku i piec przez 60 minut. Po upieczeniu wyjąć chleb i pozostawić do wystygnięcia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1395 kJ/330 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 14 g
Białko: 11 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Szczegóły produktu
Opinie (0)








Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.