MIESZANKA NA NALEŚNIKI Z MĄKĄ GRYCZANĄ BEZGLUTENOWA BIO 200 g – ZDROWO NAMIESZANE
13,67 zł
Produkt dostępny
Podana ilość dostępna na zamówienie – możliwe wydłużenie czasu wysyłki
![inpost](https://i0.wp.com/ekoninja.pl/wp-content/uploads/2022/12/inpost.png?fit=60%2C30&ssl=1)
![blik](https://i0.wp.com/ekoninja.pl/wp-content/uploads/2022/12/blik.png?fit=60%2C30&ssl=1)
![logo-paynow-mass-rgb-627x200-1](https://i0.wp.com/ekoninja.pl/wp-content/uploads/2023/02/logo-paynow-mass-rgb-627x200-1.jpg?fit=627%2C200&ssl=1)
![p24](https://i0.wp.com/ekoninja.pl/wp-content/uploads/2022/12/p24.png?fit=62%2C22&ssl=1)
153 in stock (can be backordered)
Description
SKŁADNIKI
mąka ryżowa*, skrobia z tapioki*, mąka gryczana* (20 %), len mielony*, proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniaja?ce (winiany potasu, we?glany sodu)), kurkuma*, so´l himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANA
W misce poła?cz ze soba? wszystkie mokreSKŁADNIKI (4 jajka, 200 ml MLEKA, 200 ml wody, 2 łyżki oleju lub rozpuszczonego masła). Wsyp zawartos´c´ opakowania i zmiksuj lub dokładnie wymieszaj ro´zga?. Odczekaj 5 minut, az˙ ciasto zge?stnieje. Nagrzej patelnie?, ale nie za mocno (ok. połowa mocy palnika). Wylej na patelnie? cienka? warstwe? ciasta. Nales´niki smaz˙ z obu stron do lekkiego zarumienienia i układaj jeden na drugim. Przed smaz˙eniem kaz˙dego kolejnego nales´nika, przemieszaj ciasto – jes´li zbyt zge?stnieje dodaj troche? wody.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1101 kJ/262 kcal
Tłuszcz: 9,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
Węglowodany: 33 g
w tym cukry: 2,6 g
Błonnik: 0,9 g
Białko: 10 g
Sól: 0,62 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły produktu
Additional information
Weight | 0,21 kg |
---|---|
Marka | |
Tagi | |
Jednostka | |
Masa netto (g) | |
Objętość brutto (ml) | |
Kraj pochodzenia składników | |
Masa brutto [kg] |
Reviews (0)
Reviews
There are no reviews yet.