bez_glutenu

MIESZANKA NA MUFFINY CZEKOLADOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM BEZGLUTENOWA 310 g – CELIKO

14,82 

Marka: CELIKO
delivery-truck
Ekspresowa dostawa! 99% zamówień dostarczamy następnego dnia!
delivery-status Produkt  Dostępny
freeshipp
ZWROTY do 14 dni
box_prod
Dostawa już od 8,99! Darmowa dostawa do paczkomatu InPost od 250 zł
box_prod
Bezpieczne płatności online
inpost blik logo-paynow-mass-rgb-627x200-1 p24

152 in stock

SKU: 5900038001107 Categories: ,

Description

SKŁADNIKI
Koncentrat ciasta w proszku na bezglutenowe muffiny czekoladowe z kremem budyniowym.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym:
Ciasto:
– 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g
– 2 jaja
– 100 ml oleju
– 40 ml wody
Krem budyniowy:
– 30 g koncentratu kremu budyniowego
– 100 ml wody
Wykonanie:
– Koncentrat kremu wsypać do wysokiego naczynia i wlać wodę. Ubijać mikserem ok. 3 min., aż konsystencja będzie gęsta. Odstawić na 2-3 min.
– Zawartość torebki z koncentratem ciasta wsypać do naczynia, dodać JAJA, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodaj olej. Całość wyrabiaj mikserem ok. 3 min.
– Następnie 3/4 masy równomiernie rozłożyć łyżką do 12 foremek. Rozłożyć krem i przykryć pozostałą masą. Wstawić ciasto do nagrzanego do temp. 180 st. C piekarnika i piec przez 15 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.

Ciastka czekoladowe z kremem budyniowym i malinami:
Ciasto:
– 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g
– 2 jaja
– 100 ml oleju
– 40 ml wody
Krem budyniowy:
– 30 g koncentratu kremu budyniowego
– 100 ml wody
– 1 łyżeczka kakao Celiko
– Maliny świeże lub liofilizowane FRUPP
Wykonanie:
– Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać JAJA, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 min.
– Następnie ciasto wylać na blachę o wymiarach 22×32 cm i wstawić do nagrzanego do temp. 180 st C piekarnika i piec 15 min.
Wyjąć i ostudzić na kratce.
– Zawartość torebki z kremem i 1 łyżeczkę kakao wsypać do 100 ml MLEKA i ubijać mikserem 3 min. Odstawić na 2 min. Następnie do budyniu dodać porcjami miękkie MASŁO, nadal ubijać aż masa stanie się gęsta i puszysta.
– Upieczone ciasto wyjąć z blachy. Szklanką wyciąć kółka z ciasta. Na każde ciasto nałożyć krem budyniowy i maliny.
– Pozostałe ciasto rozkruszyć i posypać nim gotowe ciastka.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g WYROBU GOTOWEGO
Wartość energetyczna: 1404 kJ / 336 kcal
Tłuszcz: 18 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 40 g
w tym cukry: 20 g
Błonnik: 1,3 g
Białko: 3,5 g
Sól: 0,62 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać: soję i jej pochodne. 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Szczegóły produktu

Additional information

Weight 0,38 kg
Marka

Tagi

Jednostka

Masa netto (g)

Objętość brutto (ml)

Kraj pochodzenia składników

Masa brutto [kg]

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “MIESZANKA NA MUFFINY CZEKOLADOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM BEZGLUTENOWA 310 g – CELIKO”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co mówią o nas klienci

Średnia ocena sklepu: 5/5
Rewelacyjny sklep, mój ulubiony!! Gorąco polecam. Mam do niego zaufanie, więc wiem, że to co tam kupuję jest zdrowe, bio i atestami. Do tego bardzo serdeczna obsługa. Pan mi również doradził w zakupie co warto jeść w przypadku jelita drażliwego.
Klaudia
Takiego sklepu właśnie szukałam. Jestem zachwycona. Produkty bardzo wysokiej jakości w przystępnych cenach. Obsługa bardzo miła i pomocna.
Iwona
Bardzo solidny i profesjonalny sklep. Polecam.
Mariusz
Super że można zamówić większą ilość i załatwią w czasie w którym inne sklepy wysyłają normalne zamówienia. Poza tym zamówione 60 żurków przyszło dobrze zabezpieczonych w 2 paczkach. To już moje kolejne zakupy w Ninja i na pewno będę wracał!
Grzegorz
Duży wybór produktów, szybka realizacja zamówienia - przyszło już następnego dnia, polecam serdecznie :)
Ola
Sklep z dużym asortymentem i bardzo profesjonalną obslugą. Otwartość na klienta i jego problemy zdrowotne.
Elżbieta
Sprawdź wszystkie opinie na:
opineo