NÓŻ JAPOŃSKI TRADYCYJNY FUNAYUKI DO KROJENIA RYB 1 szt. (250 g) – TERRASANA

390,59 

Marka: TERRASANA
delivery-truck
Ekspresowa dostawa! 99% zamówień dostarczamy następnego dnia!
delivery-status Produkt  Niedostępny
freeshipp
ZWROTY do 14 dni
box_prod
Dostawa już od 8,99! Darmowa dostawa do paczkomatu InPost od 250 zł
box_prod
Bezpieczne płatności online
inpost blik logo-paynow-mass-rgb-627x200-1 p24

Out of stock

SKU: 8713576279528 Categories: ,

Description

SKŁAD
stal nierdzewna, drewniany uchwyt

OPIS
Nóż Funayuki to profesjonalny nóż kuchenny, wykonany z dwóch rodzajów japońskiej stali nierdzewnej. Rdzeń ostrza to molibdenowo – wanadowa stal nierdzewna AUS-8A, zaś obie strony ostrza pokryte są stalą nierdzewną SUS405. Dzięki temu nóż jest bardzo ostry, odporny na rdzę i korozję, zaś ponowne naostrzenie nie stanowi większego problemu
Funayuki to wysokiej jakości nóż japoński z ostrą końcówką. W Japonii używa się go głównie do krojenia ryb. Odpowiedni zarówno dla osób praworęcznych jak i leworęcznych.

SPOSÓB UŻYCIA
Po każdym użyciu nóż najlepiej jest od razu umyć. Resztki jedzenia, a dokładniej zawarte w nim kwasy mogą z czasem uszkodzić nóż. Szybkie pozbycie się zanieczyszczeń znacząco wydłuży żywotność noża.
Nóż należy myć ręcznie, może to znacząco wydłużyć żywotność noża. Warto poświęcić tę chwilę aby cieszyć się nożami do dwóch razy dłużej!

Ostrzenie noża:
Osełką – Trzymaj nóż mocno w miejscu i kilkakrotnie przesuwaj osełkę w górę i w dół noża.
Ceramiczną ostrzałką do noży – Przełóż nóż kilka razy przez ostrzałkę.

WYMIARY:
Długość całkowita noża – 30,5 cm.
Długość ostrza – 18 cm.

UWAGA
– Ostrze jest włożone do rękojeści. Upewnij się, że uchwyt jest dobrze zamocowany. Jeśli nie jest stabilny, uderz młotkiem spód rękojeści.
– Przed użyciem sprawdź czy ostrze nie ma pęknięć. Jeśli są pęknięcia, mogą one spowodować wyszczerbienie lub złamanie ostrza.
– Używaj innego noża do krojenia zamrożonego jedzenia. Zawsze używaj noża zgodnie z jego przeznaczeniem.
– Nie podgrzewaj noża na otwartym ogniu. Trzymaj go z dala od źródeł ciepła (może to zmiękczyć nóż lub uszkodzić rączkę).
– Nie wkładać noża do zmywarki, mikrofali i piekarnika.
– Trzymać nóż poza zasięgiem dzieci.
– Zawsze używaj noża na desce do krojenia.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.

Szczegóły produktu

Additional information

Weight 0,31 kg
Marka

Jednostka

Masa netto (g)

Objętość brutto (ml)

Kraj pochodzenia składników

Masa brutto [kg]

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “NÓŻ JAPOŃSKI TRADYCYJNY FUNAYUKI DO KROJENIA RYB 1 szt. (250 g) – TERRASANA”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co mówią o nas klienci

Średnia ocena sklepu: 5/5
Rewelacyjny sklep, mój ulubiony!! Gorąco polecam. Mam do niego zaufanie, więc wiem, że to co tam kupuję jest zdrowe, bio i atestami. Do tego bardzo serdeczna obsługa. Pan mi również doradził w zakupie co warto jeść w przypadku jelita drażliwego.
Klaudia
Takiego sklepu właśnie szukałam. Jestem zachwycona. Produkty bardzo wysokiej jakości w przystępnych cenach. Obsługa bardzo miła i pomocna.
Iwona
Bardzo solidny i profesjonalny sklep. Polecam.
Mariusz
Super że można zamówić większą ilość i załatwią w czasie w którym inne sklepy wysyłają normalne zamówienia. Poza tym zamówione 60 żurków przyszło dobrze zabezpieczonych w 2 paczkach. To już moje kolejne zakupy w Ninja i na pewno będę wracał!
Grzegorz
Duży wybór produktów, szybka realizacja zamówienia - przyszło już następnego dnia, polecam serdecznie :)
Ola
Sklep z dużym asortymentem i bardzo profesjonalną obslugą. Otwartość na klienta i jego problemy zdrowotne.
Elżbieta
Sprawdź wszystkie opinie na:
opineo